Anders Mansten

Felaktigt avskedad anestesiläkare 2006 från Norrbottens läns landsting efter organisationskritik. Sedan 2009 har jag påtalat landstingets lockout efter 40 månader betald ledighet sedan avskedet tagits tillbaka och förlikningsavtal endast omfattade skadestånd utlagt som 40 månadslöner men inte min anställning. Landstingsstyrelsen vägrar svara, revisionen vägrar granska, medier tystar ned, tingsrätten i Luleå fastslog december 2010 det avsked som sedan landstingets medgivna talan 2006 inte finns. Polisen väntar fortsatt på att utreda den rad av brott som kulminerade med landstingssombudets falska bevisning i domstol. Överklagan på domvilla har inlämnats till Högsta domstolen. Sedan december 2010 har historien upprepats av landstinget i Gävleborg som sedan dess igen lockoutar mig efter försök att tvångsansluta mig till hyrbolag. En tidigare för mig okänd metod att elliminera regimkritiska anställda inom myndigheter som kommuner och landsting.
Efter upprepad begäran riktad till styrelsen för Sveriges läkarförbund väntar jag fortfarande på svar på min begäran om förbundets biträde i bägge tvisterna.
I hela landet accellererar förfallet inom sjukvården, tydligast redovisat av kvällspressen. Mönstret även här samma. Alla ansvariga tiger, mörkar och vägrar medge fel.
Det finns något ruttet i Sverige. Särskilt i landstingen

Annonser

5 tankar om “Anders Mansten

 1. Hej Anders,

  Jag ser och har följt det ni gör uppe i norr.

  Nu börjar den nationella rörelsen NEJ till nedskärningar inom vården få fotfäste och flera andra rörelser runtom i landet har gått ihop.

  Titta på vår hemsida och hör gärna av dig!

  Hälsningar
  Arvin Yarollahi
  0768637877
  Läkare, Sahlgrenska Universitetssjukhuset

 2. Patientsäkerheten är INTE åtgärdad i NLL ännu, tvärtom förekommer
  gång på gång olika inslag av svära tveksamheter som
  / att lökare insätter antibiotika utan att tala om vad eller ens fråga om pat. tål sådan!
  / att INTE respektera sömnapne utan använda Hemineviriin
  nattskoterska
  / att läkare inte läser annat än Kärleksmail för pat med blodtrycksfall, kvinnan för ett nytt anfall av biträde när hon rycks upp ur sängen…
  / ökar i dagens undersökningar av Nordnytt och NSD

  Hej Anders hör av dej, jag har fler fall……

 3. Har jobbat snart 5 år inom landstinget,norrbotten och har blivit utsatt för väldigt lika behandling som dej då jag påpekat fel på arbetsplatsen och har försökt få hjälp att få slut på att min personalledare skäller ut mej och kränker mej inför alla kollegor via personalledares högre chef och får bara till svar att det är din sanning och allt du säger är bara lögner och det hela slutade med att dom försökte få mej till att skriva under ett papper på att jag skulle ha misskött mej på alla sätt och vis och då det inte är sant så skrev jag inte under det pappret. Då hade dom möte bakom min rygg och bestämde att jag skulle bli tvångs förflyttad omgående. Samt verksamhets chefen är då så klart chef på det stället som jag skulle bli tvångs förflyttad till för att kränkningarna skulle kunna fortsätta och att jag till slut inte skulle orka mer och till slut säga upp mej.
  Har kontaktat facket som jag tillhör och försökt få tag på en jurist i 1 månadstid där och får inte tag på nån utan facket och landstinget försöker få mej att gå med på 1/2 års avgångs vederlag nu.
  Har även polisanmält arbetsgivaren landstinget (dom personer som jag blivit kränkt av) då jag inte får hjälp varken via facket eller arbetsmiljöverket (gjort anmälan i augusti-13) att få slut på denna hetsjakt och få hjälp.
  Har du några goda råd till mej hur jag kan få hjälp?
  Är i väldigt akut behov av hur jag kan gå vidare för att få slut på denna mardröm som pågått mycket intensivt i över 1 år nu.

  Med vänliga hälsningar Jaana Nilsson

  • Det enkla men hemska svaret är att du inte kan lita på någon just nu.
   Facket lämnar dig i sticket, liksom de gjort med alla andra som fått dödsdom av sin arbetsgivare. Arbetsmiljöverket agerar lakej för att göra processen kort. Privata jurister vil bara tjäna en slant på att förhandla fram några kronor till.
   Du bör göra följande:
   Gå inte med på någonting; påpeka att LAS 39§ innebär 32 månadslöner (max) om man förlorar i arbetsdomstol. Varken fack eller arbetsgivare vill ta ditt fall till arbetsdomstol, antagligen därför att de vet att de förlorar (du har dessutom rätt till full lön under processen). Kräv alltså av ditt fack att du får börja arbeta igen eller att de driver frågan vidare i AD. Om facket lokalt vägrar kräver du skriftlig motivering och stöd centralt ifrån. Skriv inte på någonting. Ha alltid med dig någon du litar på i möten med både fack och arbetsgivare.
   Ring mig gärna (070 6079390)
   Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s