Folkpartiets förslag


I tillägg till mitt krav till landstingsstyrelsen i NLL, efter landstingsdirektörens mötesvägran, har skickats följande komplettering:

Norrbottens läns landsting, styrelsen, partigrupper

Behandla Folkpartiets förslag inför vårt möte

Jag kräver att styrelsen inför vårt kommande möte tar ställning till Jens Sundströms och Folkpartiets förslag i särskilt yttrande i protokoll från styrelsemöte 25 augusti 2009, om att kräva Gunnar Bergström på skadestånd.

Mitt mötesförslag stödjer sig också mot det efter folkpartimöte i Pajala september 2009 ställda, om att partiet ska initiera överläggningar mellan styrelsen och mig, utan dyra mellanhänder.

Grund för skadeståndstalan mot Gunnar Bergström är hans falska avskedsgrunder 22 februari 2006; uttalad hotelse om utköp på LAS 39 i svaromål till Luleå tingsrätt 6 april 2006; det av honom, trots avsaknaden av giltig fullmakt, undertecknade avtalsförslaget 19 maj 2006.

Skadeståndskravet mot Gunnar Bergström bör omfatta de extraordinära kostnader som inte får belasta skattebetalarna. Exempel på onödiga kostnader är skadestånd till mig i juni 2006; ombudskostnader i skenrättegång våren 2006; hyrläkare/vikarier under olaglig avstängning sedan 15 februari 2006; innehållen lön till mig under ny olaglig avstängning från 22 juni 2009; ombudskostnader i en andra skenrättegång i Luleå tingsrätt; ersättning för all den arbetstid som landstingets personal har tvingats lägga ner för att städa efter Gunnar Bergströms falska avsked/avskedsgrunder från 22 februari 2006.

Till detta kommer goodwill förluster och extrakostnader för employer branding. Jag förutsätter att Gunnar Bergström har ett fullgott försäkringsskydd i form av en ansvarsförsäkring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s