Satsa en slant


Text skickad till Norrbottenstidningar

Satsa en slant

Låt LKAB satsa en slant till akutsjukvården i Kiruna tycker Siv Holma, vänsterpartistisk riksdagskvinna.
Det är väl okej, svarar partikamraten och landstingsrådet Monica Carlsson, bara pengarna fördelas runt hela Norrbotten.
Bägge tydligen helt överens om att bristerna inom norrbottnisk akutsjukvård är av arten och graden att externa sponsorer krävs.
Bortsett från Carlssons vackra omtanke också om andra än gruvarbetare – mycket klokt i hennes position – måste följdfrågan till både Holma och Carlsson bli: Vad är det sponsringen skall täcka? Eftersom man numera talar om akutsjukvård, inte bara akutkirurgi, verkar paketet dessutom ha svällt.
I väntan på svar verkar ändå ganska klart att Holma inte önskar närsjukhus till Kiruna och att Carlsson lutar mot samma sak för Kalix och Piteå.
Så har en företagsledning, en riksdagskvinna och ett landstingsråd demonstrerat större kunskap om akutsjukvård än alla på landstinget. Vill säga att Carlsson äntligen kommit fram ur garderoben.
Största aktuella problemet är enligt medier att landstingsrådet Kent Ögren (S) inte hittar telefonnumret till Lars-Erik Aro och andra i LKAB:s ledning så att förhandlingarna kan sätta igång. Kommunikationsdirektören, Lotta Fogde, fattar ingenting.
Förklaringen är att Aro och Fogde, medvetet eller inte, stakat ut första steget på vägen mot sjukvård utan landsting. I Kiruna och sedan i resten av Sverige.
Inte så konstigt att Ögren inte hittar telefonen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s