Oavgjort 1-1


Skickat till Arbetarbladet i Gävle efter tingrättens dom i samma stad 14 februari:

Oavgjort 1-1

Gävle tingsrätt skulle 24 januari 2012 avgöra om landstinget i Gävleborg hade rätt att ta tillbaka min lön för den 24 månaden av min anställning november 2010 och istället skicka dubbla lönen till ett bemanningsbolag.
Jag och min advokat menade att jag arbetat åt landstinget. Landstingets att jag arbetat i landstinget men för bemanningsbolaget. Ett av landstingsets vittnen erkände under ed att manöverns syfte var att kringgå 24-månadersregeln i LAS som innebär tillsvidareanställning efter den tiden.
Resultatet blev 1-1. I tingsrättens dom 14 februari meddelas att jag inte lyckades bevisa att jag arbetat åt (bara i) landstinget men att landstinget heller inte kunde bevisa att jag arbetat för bemanningsbolaget. Åt eller för vem framgår alltså inte av domen, endast i.
Eftersom landstingets ombud tydligt har vitsordat (vackert ord) mitt arbete med rätt till lön denna månad kvarstår frågan för någon i landstinget att besvara – vem betalar?
Mållgan i Alfons Åberg kanske, nej snarare skattebetalare i Gävleborg som redan sett summan, inklusive domstolskostnader, femdubblas med slutsumman mer svårtippad än någonsin.
I Arbetarbladet och andra Gävleborgsmedier har man de senaste veckorna kunnat läsa om landstingsdirektören Svante Lönnbarks nya grepp för att lösa bristen på sjukhusläkarspecialister – Sign on bonus.
Trehundratusen för ettårskontrakt, femhundra för två. Direkt plankat från elitserien och elitfotbollen.
Att Lönnbark med tjänstemän själva uppfunnit en annan variant är väl värt att uppmärksamma – Sign off bonus på löpande räkning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s