MLM-metoden


Sedan landstingsstyrelsen idag fattat det väntade beslutet om nedläggning av operationsavdelningen i Kalix och frågan äntligen spruckit upp något – tydligast i Nordnytt – har denna text skickats till tidningar och Nordnytt med ny uppmaning till ansvariga utgivare att bryta mörkläggningen:

MLM-metoden

Landstingsstyrelsen tog i enig majoritet och oppositionens reservation 15 februari beslutet att lägga ned operationsavdelningen i Kalix. Officiellt i besparingssyfte men massiv kritik från aktionsgruppen för Kalix sjukhus och andra har helt pulveriserat det underlag som hävdar att sju miljoner kronor kan sparas genom att fjorton operationsanställda i Kalix sägs upp, att drygt ettusen operationer flyttas till sjukhusen i Gällivare och Sunderbyn, men med bara några få nyrekryteringar där. De tre landstingsråden Kent Ögren (S), Monica Carlsson (V) och Agneta Granström (MP) känner sig trygga med både underlag och beslut.
Kurt-Åke Andersson (S) har slagits mot beslutet och därför mobbats ut från fullmäktigegruppen. Han hävdar att operationsnedläggning är nästa steg mot nedläggning av hela sjukhuset. Tre landstingsråd bedyrar att Kalix sjukhus förblir intakt med dygnet runt tillgängliga narkosläkare utan annan arbetsuppgift än att finnas till hands ifall någon håller på att dö. Pris? Fyra till åtta miljoner kronor per år beroende på om egna eller stafettläkare utför arbetet med att göra nästan ingenting.
Om någon fler än landstingsråden tror på vad de säger är oklart?
I Kiruna mobbas fullmäktigeledamoten Ann-Christine Nilsson (S) enligt andra socialdemokrater av gruvtolvan därför att hon röstade för beslutet när Kirunas operationsavdelning skulle läggas ned.
– En hygienfråga, anser Jan Thelin, gruvtolvans ordförande.
Uppenbart är hur vi närmar oss en punkt där ansvariga tvingas överge sin tjuguåriga strategi att inför varje nedläggningssteg avvärja varje försök att avslöja sanningen med MLM-metoden (mörka-ljug-mobba) därför att motståndarna har lärt sig och använder den tillbaka helt enligt Moseböckernas och Sharialagarnas anvisningar.
När det sedan till slut helt går upp för befolkningarna i Kalix och Kiruna – sedan följt av Piteå – hur ansvariga politiker, tjänstemän och läkare länge planerat för en framtid där man på dessa orter erbjuds den slags trygghet vid livshotande sjukdom som en hopplöst underdimensionerad ambulanssjukvård, en ensam helikopter och räddningstjänst tillsammans kan erbjuda. Då kommer situationen snabbt bli explosiv.
Den hygienfrågan kommer kräva mycket toapapper och många plåster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s