Kurt-Åke Andersson


Text skickad till Ellinor Söderlund, kommunalråd i Kalix, och några till utvalda kummunpolitiker. Samt S-tidningars debattsidor:

Kurt-Åke Anderssons uteslutning

Kurt-Åke Andersson har enligt Nordnytt i full enighet uteslutits från sin socialdemokratiska landstingsgrupp med motiveringen att han arbetar på Kalix sjukhus; att han tillhör en aktionsgrupp och att han röstar mot S-landstingsgruppen när det gäller landstingsplanen. Vilken av anklagelsepunkterna som väger tyngst framgår inte av reportaget. Att det handlar om Anderssons ovilja att godkänna nedläggning av operationsavdelningen och i förlängningen hela Kalix sjukhus är uppenbart.
Kring detta finns åtskilligt att säga:
Att utesluta en fullmäktigeledamot från sitt politiska uppdrag kan inte S-gruppen. Inte ens en enig sådan. Djävlas med Kurt-Åke kan alla, d.v.s. stänga igen dörrar på möten, undanhålla information, sparkas på smalben etcetera. Alltså mobbning på ren svenska.
Men inte heller mobbning finns i Sverige på de sätt som Arbetarskyddsstyrelsens föreskrift, AFS 1993:17, mot kränkande särbehandling beskriver. Metoderna ovan exempelvis. Ingen har någonsin fällts eller straffats.
Kurt-Åke Andersson kan alltså lugnt fortsätta sina ansträngningar att som god socialdemokrat rädda Kalix sjukhus från nedläggning. Om han verkligen är så ensam bland landstingspolitikerna om sin övertygelse är dessutom svårt att veta? Ingen socialdemokrat utom landstingsrådet Kent Ögren, eller K-Ögren-Un som han numera kan kallas, har ännu offentligt uttalat sig. Lika tysta har dessutom övriga partiers ledamöter länge varit tills nyligen två, från C och NS, tydligt ställde sig på Kurt-Åkes sida.
Mycket allvarligt, om uppgiften kan bekräftas, är det om grupper av politiker försöker förbjuda alla sjukhusanställda i Kalix att som folkvald utöva politiskt arbete. Kanske det också är förklaringen till vad som tidigare hände Margareta Wikman, även hon S-märkt och sjukhusanställd politiker.
S-föreningar i Kalix bör omedelbart och gemensamt kräva utredning från polis och åklagare på misstanke om hets mot folkgrupp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s