En kasse med penger


En kasse med penger, på svenska pengakista, vill sjukhuschefen vid Skånes universitetssjukhus ha för att lösa vårdplatskrisen. Politiker förefaller kallsinniniga.
Nedanstående text angående den troliga fortsättningen har skickats till Sydsvenskan.

Kasse med penger

Besynnerligt, utifrån betraktat, är hur borgerliga ledningar för region Skåne och Lunds kommun så lättvindigt har fallit undan för motståndarsidans (S) metoder för att avlöva universitetssjukhuset i Lund till förmån för den andra halvan av Skånes universitetssjukhus. I Malmö.
En förklaring kan heta Sören Olofsson, regiondirektören.
Han som sparkades efter valet 2006 från Stockholms landsting, inte för att två miljarder kronor varje år försvann efter skyltbytet när universitetssjukhuset i Huddinge fick samma tilläggsnamn som systersjukhuset i Solna – Karolinska – utan för att landstinget bytte politisk ledning och Sören räknades som ”sossedirektör”.
I Skåne blev han ”moddedirektör” men fjädrarna var nog och är kanske fortfarande lånta?
Här har han också bytt skyltar, på bägge universitetssjukhusen till och med, och dessutom startat en mycket större flyttkarusell än vad han hann med i Stockholm.
Hur mycket pengar som försvunnit är ännu inte klarlagt men däremot att alltför många vårdplatser har.
Socialstyrelsen är på krigsstigen eftersom sjukhusledningen dessutom ljugit för myndigheten om vårdplatssituationen. Flera miljoner kronor skall sjukhusen betala i böter, också det en besynnerlighet. Kommer regionen på det sättet verkligen få råd med flera sängplatser och personal?
Sjukhuschefen, Bent Christensen, önskar sig ”en kasse med penger” till böterna och till nya vårdplatser. Alla politiker håller överläpparna stela.
Enligt de principer som nyss demonstrerats i Västernorrland där sjukhusdirektören i Sundsvall utsetts till syndabock och sparkats (och sjukhusböterna är lika höga som här) blir politikernas beslut knappast ny pengakista till patienter från skattebetalare, från oss till oss om man så säger. Istället blir lösningen den vanliga och mycket besynnerliga i vårt land när ansvar måste utkrävas.
En kista guldpengar istället till dem man ger skulden. Bent och ganska säkert även Sören kommer snart få varsin för att som gentjänst sluta sina arbeten i regionen.
De blir säkert inte särskilt ledsna men för skattebetalande sydsvenskar återstår att se vilken skillnaden kommer bli.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s