Lulla med


Framför allt NSD: s referat av händelseutvecklingen före och efter det förväntade nedläggningsbeslutet av akutkirurgin i Kiruna har levererat intressant information.
Följande text har skickats till NSD debatt och journalisten Hans Sternlund:

Lulla med

Nedläggningsarbetet av akutkirurgin i Kiruna följer gamla mönster. Efter lång tids tystnad, trots livliga personal- och medborgarprotester, vaknar politikerna till liv ett dygn före det förväntade nedläggningsmötet i styrelsen med högljudda rop om att allt är åt helvete. Vad lika oklart som vanligt. Kent Ögren böjer sig för kravet att fullmäktige får bestämma. Före sommaren.
Samtidigt har beslut redan fattats om nya helikopterplattor i Kiruna med flera sjukhus. Investeringar dyrare än förväntade besparingar i Kiruna.
Varför helikoptrar plötsligt blivit så betydelsefulla inför nedläggning av något som enligt landstingsledningen knappt har använts på senare år verkar inte bekymra eller förbrylla någon.
Utom kanske Niklas Sirén (V) som hoppar av distriktsstyrelsen för Vänsterpartiet med motiveringen:
– Vi lullar med för att sitta med i båten och för att Monica Carlsson ska få vara landstingsråd.
Vem gör Monica Carlsson till före detta landstingsråd ifall hon inte ”lullar med”? Partistyrelsen utom Sirén? Väljarna?
Mysteriet kring det hastigt påkomna behovet av betonginvesteringar i Kiruna (och i Kalix och i Piteå) får sin förklaring i referatet från landstingsstyrelsemötet, publicerat i NSD. Enligt Kent Ögren har helikoptertransporter nästan fördubblats den senaste tiden. Framför allt för patienter med stroke och hjärtsjukdom.
Slakten av den akutmedicinska sjukhusvården har alltså redan startat. I Kiruna, Kalix, Piteå eller i alla tre?
Frågorna till alla politiker i landstingsstyrelsen, som i likhet med Monica Carlsson ”lullar med”, även om de tjoar litet och låtsas motsatsen blir därmed oundviklig:
Varför berättar ingen av er att det handlar om så mycket mera för Kirunaborna och så småningom för alla dem i östra och södra delarna av länet? Hela sjukhusen närmare bestämt.
Vem straffar er om ni slutar lulla? Knappast väljarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s